powiat łęczyński
facebook youtube bip epuap mapa strony kontrast strony powieksz tekst

ROZEZNANIE RYNKU – SZACOWANIE WARTOŚCI ZAMÓWIENIA 

Powiat Łęczyński – Starostwo Powiatowe w Łęcznej zamierza udzielić zamówienia publicznego na Zakup i dostawę wyposażenia do szkolnej pracowni gastronomicznej 
w Zespole Szkół Szkół Rolniczych w Kijanach w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2014-2020 Oś Priorytetowa 13 Infrastruktura Społeczna Działanie 13.6 Infrastruktura kształcenia zawodowego 
i ustawicznego. Zadanie współfinansowane ze środków Unii Europejskiej z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.
Przedmiot zamówienia obejmuje zakup wyposażenia do pracowni gastronomicznej dla Zespołu Szkół Rolniczych w Kijanach.

1. W celu oszacowania wartości zamówienia oraz przygotowania się do zamówienia publicznego zwracamy się z prośbą o udzielenie informacji na temat wstępnej kalkulacji cen wyposażenia do pracowni gastronomicznej: zadanie 1(Duże AGD): chłodziarka z zamrażarką, piec konwekcyjno-parowy, wychładzarka szokowa, trzon kuchenny gazowy z piekarnikiem; zadanie 2 (małe AGD): blender gastronomiczny, kuchenki mikrofalowe, miksery ręczne, maszynki do mielenia mięsa, owoskop( naświetlacz do jaj); zadanie 3 ( meble kuchenne ze zlewem):stół ze zlewem, stół przyścienny, szafka wisząca; zadanie 4: kasa kelnerska, terminal z oprogramowaniem sieciowym; zadanie 5: zestaw sprzętu gastronomicznego.
kod CPV: 39220000-0- sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe,
39700000-9 sprzęt gospodarstwa domowego
39141000-2- meble i wyposażenie kuchenne
39711100-0- chłodziarki i zamrażarki
39314000-6- przemysłowy sprzęt kuchenny
39711110-3- chłodziarko-zamrażarki
39711000-9 – elektryczny sprzęt gospodarstwa domowego do użytku ze środkami spożywczymi
30142000-6- maszyny księgujące i kasy rejestrujące
39221000-7- sprzęt kuchenny

Dane do specyfikacji na zakup wyposażenia pracowni gastronomicznej dla Zespołu Szkół Rolniczych w Kijanach.

I. Opis przedmiotu zamówienia:
Lp Nazwa 
urządzenia 
OPIS ILOSĆ SZT CENA NETTO WARTOŚĆ
NETTO KWOTA VAT WARTOŚĆ BRUTTO 
ZADANIE 1 DUŻE AGD
1 Chłodziarka z zamrażarką klasa efektywności energetycznej A+,
− poj. całkowita min. 270 l, 
− poj.netto chłodziarki min. 170 l, 
− poj. netto zamrażarki min 80 l, 
− zakres temp. w chłodziarce 0-10 0C,
− zakres temp. w zamrażarce -18 0C i niżej.
3

2 Piec konwekcyjno – parowy terowany elektronicznie
– Możliwość programowania (99 programów – po 3 cykle każdy)
– Odległość między półkami 74mm
– Komora z oświetleniem halogenowym
– 4 tace 435x345x10mm
– Wymiary wewnętrzne 450x410x(H)360
– 1 wentylator z rewersem
– Elektroniczne regulowanie stopnia zaparowania
– Nawilżanie komory
– Termostat 50-270°C
– Komora ze stali nierdzewnej AlSI 304
– Spełnia wymagania normy wodoodpornej IPX-3
– Waga 39kg
Dane techniczne przedmiotu
wymiary zewnętrzne (mm) 590x590x(H)595
pojemność (l) 4x [435×345]
moc (W) 2900
napięcie (V) 230
2

3 Wychładzarka szokowa Schładzarko – zamrażarka szokowa z sondą temperatury:
− pojemności 5xGN1/1;
− wykonana ze stali nierdzewnej;
− możliwość schładzania produktów z temp. +70°C do +3°C (do 15 kg) oraz zamrażania z temp. +70°C do -18°C (do 10 kg);
− wymiary (szer. x głęb. x wys.): 76x70x85 cm;
− wykonanie ze stali nierdzewnej;
− pojemność: 5xGN1/1 – gł. 65 mm;
− sonda temperatury;
− zakres pracy urządzenia;
− schładzanie: -8°C i -20°C;
− zamrażanie: – 40°C;
− czynnik chłodniczy: R134a;
− moc: 1,05 kW;
− zasilanie: 230 V.
1

4. Trzon kuchenny gazowy z piekarnikiem − kuchnia gazowa 4 palnikowa z piekarnikiem elektrycznym; 
− zasilanie (kuchnia/ piekarnik) – gaz/230 V; 
− moc piekarnika 3,5 kW − wykonanie ze stali nierdzewnej;
– szerokosc 50 cm
9

5 Okap kuchenny podszafkowy − szer. 50cm; 
− zasilanie (kuchnia/ piekarnik) – gaz/230 V; 
− średnica wylotu 9 cm (redukcja kwadrat / koło w zestawie) − wykonanie ze stali nierdzewnej;
– sterowanie mechaniczne guzikowe – filtr aluminiowy 6
ZADANIE 2- MAŁE AGD
1 Czajnik elektryczny czajniki elektryczne – Pojemność 1.7l, Element grzejny – płaska grzałka płytkowa, moc grzałki – max 2200W, dominujący kolor stalowy, wykonanie -stal nierdzewna, z obrotową podstawą. 4
2 Blender gastronomiczny − moc całkowita:600 W,
− obudowa: stal szlachetna, 
− pojemnik do miksowania, 
− praca pulsacyjna,
− regulacja obrotów.

3

3 Kuchenki mikrofalowe − moc 0,4 kW, 
− zasilanie 230 V,
− temperatura 90 0C, 
− pojemność min 30 talerzy, 
− max. średnica talerzy 350 mm 
− obudowa i wnętrze ze stali szlachetnej,
− moc kuchenki: 900 W,
− talerz obrotowy szklany śr. 270 mm,
− pojemność: 23 litry,
− 6 – stopniowa regulacja mocy,
− funkcja rozmrażania,
− timer manualny do 30 min.,
− moc [kW] 0,9/230 V,
− pojemność [L] 23,
3

4 Miksery ręczne − Funkcje: mieszanie, miksowanie, rozdrabnianie (siekanie), ubijanie piany, ucieranie 
− moc 600 W – regulacja skokowa i pulsacyjna (5 poziomów), 
− pojemność misy robczej min. 3l 
− obudowa i wnętrze ze stali szlachetnej
6

5 Maszynki do mielenia mięsa − moc maksymalna [W] -1900 
− wydajność [kg/min] -2.3 
− minimalna średnica otworów [mm] -2.7 
− maksymalna średnica otworów [mm] -8 
− misa zasypowa plastikowa, 
− chowanie przewodu schowek na przewód, 
− zabezpieczenia przed uszkodzeniem silnika w razie zablokowania 
− konstrukcja metalowa komora mielenia, nóżki antypoślizgowe, schowek na akcesoria, 
− inne – system mocowania akcesoriów: click-ready, nożyk dwustronny,
− załączone wyposażenie – sitko o średnicy otworów 2.7 mm, sitko o średnicy otworów 4 mm, sitko o średnicy otworów 8 mm (szarpak), popychacz, nasadka masarska do kiełbas i krokietów.
3

6 Owoskop (naświetlacz do jaj) − zasilanie 40 W/230 V;
− szufladowy na 30 jaj;
− wym. 46x38x18,4 cm;
− wykonany ze stali nierdzewnej;
− liczba lamp UV- 4 sztuki;
− trwałość promienników: ok. 7500 godz.;
− czas trwania naświetlania: 90 sekund;
− licznik czasu pracy;
− waga do 6,6 kg. 1

ZADANIE 3- MEBLE KUCHENNE
1 Stół ze zlewem dwukomorowym drzwi suwane Stół ze zlewem dwukomorowym drzwi suwane wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej − wymiary (szer. x głęb. x wys.): 80x60x85 cm; 
9

2 Stół przyścienny z blokiem dwóch szuflad drzwi skrzydłowe Stół wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej – wymiary (szer. x głęb. x wys.): 80x60x85 cm;
6

3 Stół przyścienny zdzrwiami skrzydłowymi Stół wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej – wymiary (szer. x głęb. x wys.): 60x60x85 cm;
3

4 Szafka wisząca drzwi skrzydłowe Szafka wisząca drzwi skrzydłowe wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej -wymiary (szer. x głęb. x wys.): 60x30x60 cm;

6

ZADANIE 4- KASA KELNERSKA, TERMINAL Z OPROGRAMOWANIEM SIECIOWYM
1 Kasa kelnerska, terminal, z oprogramowaniem sieciowym Zestaw: Kasa kelnerska, terminal, z oprogramowaniem sieciowym umożliwiający:
1) Sprzedaż i zarządzanie:
− obsługa poprzez ekran dotykowy,
− współpraca z drukarka kuchenną,
− elastyczne kształtowanie cen,
− łatwe wprowadzanie modyfikacji,
− współpraca z systemami hotelowymi i specjalistycznymi urządzeniami,
− obsługa dowolnych form płatności,
− współpraca z drukarkami fiskalnymi,
− współpraca z terminalami płatniczymi. 
2) raportowanie:
− rejestr VAT, 
− raport kasowy, 
− raport kelnerski, 
− raport utargów, 
− raport o udzielonych rabatach, 
− raport wykonanych storn, 
− raport sprzedaży wg PLU, 
− raport sprzedaży wg grup towarowych, 
− raport sprzedaży na karty rabatowe.
1
ZADANIE 5- ZESTAW SPRZETU GASTRONOMICZNEGO
1
Zestaw sprzętu gastronomicznego kompletów o różnej pojemności garnków ze stali nierdzewnej ( ganki wraz z pokrywkami)
6 kpl

Zestaw noży za stali niedrzewnej po 5 w komplecie w drewnianym bloku: Nóż szefa kuchni, Nóż kuchenny, nóż do chleba, Nóż kuchenny, Nóż do jarzyn. Możliwość mycia w zmywarce: Tak
9
sztućce na 12 osób wykonane ze stali niedrzewnej do mycia w zmywarce. W skład zestawu wchodzi: po 12 noży, widelców, łyżek stołowych, widelczyków do ciast, łyżeczek do herbaty, 2 łyżki do podawania, 2 widelce do mięsa, łyżka wazowa, łyżka do sosu, łyżeczka do cukru, szczypce, 1 łopatka do ciasta, 1 widelec do sałatki, 1 v łyżka do sałatki
3 kpl
patelnie o 3 różnych średnicach z powłoką odporną na zarysowania, Zapobiegającą przywieraniu, odporną na wysokie temperatury.
przystosowane do niskotłuszczowego gotowania i smażenia. Średnica patelni ok.: 20 cm., 24 cm., 28 cm.
6 kpl
profesjonalne deski zgodnie z HACCP OPIS: Zestaw desek zgodny z normami HACCP (6 kolorów) ze stojakiem mieszczącym 6 desek o maksymalnej grubości 20 mm – Stojak na deski wykonany ze stali nierdzewnej. PARAMETRY DESEK: Grubość deski 15 mm, Wymiar zewnętrzny deski: 530×325 mm. PARAMETRY STOJAKA: Materiał wykonania: stal nierdzewna, Wymiary zewnętrzne: 303x211x(H)205 mm 6 kpl
W skład zestawu wchodzi: stolnica drewniana średnia jednostronna, wałek drewniany ruchomy. Opis:
stolnica z surowego drewna topolowego, z wysokim obrzeżem zapobiegającym rozsypywaniu mąki, dolna listwa uniemożliwia przesuwanie się stolnicy po blacie stołu w trakcie pracy. Wymiary stolnicy: długość ok.50cm, szerokość ok. 70cm, grubość ok. 1,5cm, wysokość obrzeża 2,5cm. Wałek: długość całkowita wałka 40cm, długość części roboczej 20,5cm, średnica ok 6 cm. 6
praski do ziemniaków – Materiał wykonania: stal nierdzewna, rączki z tworzywa sztucznego PP, Ergonomiczne rączki z tworzywa sztucznego. Wymiary ok.: 29 cm x 9,5 cm x 8 cm. 6
praski do czosnku – Wyjmowany wkład ułatwiający czyszczenie, długość: ok 16 cm. Wykonanie: stal nierdzewna, cynk, chromowana matowa powłoka 6
otwieracze do konserw – stal nierdzewna, długość ok 17 cm, ergonomiczne rączki z tworzywa sztucznego 6
trzepaczki (ubijaczki) ze stali nierdzewnej – długość ok 30 cm. Materiał: stal nierdzewna, możliwy uchwyt z tworzywa syntetycznego 6
chochle gastronomiczne 120 ml ze stali nierdzewnej 6
rękawy cukiernicze z zestawem końcówek. W komplecie: 26 różnych końcówek (tylek) ze stali nierdzewnej, rękaw cukierniczy wielorazowego użytku, przejściówka do rękawa wykonana z tworzywa sztucznego. Długość rękawa: ok. 28 cm 6

R A Z E M 

Niniejsze zapytanie ma na celu wyłącznie rozeznanie cenowe rynku oraz uzyskanie wiedzy na temat kosztów związanych z planowanym zamówieniem publicznym. 

ZAŁĄCZNIK : Formularz szacowania wartości zamówienia 

Zapytanie ma na celu określenie wartości szacunkowej niezbędnej do przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego zgodnie z przepisami ustawy Prawo zamówień publicznych i nie stanowi oferty w myśl art. 66 Kodeksu Cywilnego, jak również nie jest ogłoszeniem w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych. 

Prosimy o przesłanie szacunkowych kosztów realizacji dla każdego z w/w zadań na załączonym formularzu do dnia 24 sierpnia 2018 r. na adres: zamówienia@powiatleczynski.pl 
Autor: Zespół ds. realizacji projektu Projekt „Modernizacja Infrastruktury Szkół Zawodowych w Powiecie Łęczyńskim”