10 stycznia 2019 roku, o godzinie 10.00 w Lublinie odbędzie się konferencja „Żywność wysokiej jakości – produkty tradycyjne i regionalne nowe możliwości i rozwiązania”, która ma na celu pokazanie nowych rozwiązań dla małych gospodarstw rolnych, szczególnie w zakresie niewielkiego przetwórstwa w rolnictwie.
Spotkanie zostanie poświęcone również działaniom mogącym ułatwić produkcję i sprzedaż żywności rolnikom, przetwórcom i przedsiębiorcom produkującym na „niedużą skalę”, a także nowym rozwiązaniom dla Kół Gospodyń Wiejskich. Konferencja została zorganizowana we współpracy z Oddziałem Regionalnym, Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego w Lublinie oraz Stowarzyszeniem Lubelskich Kucharzy.
Organizatorzy serdecznie zapraszają do udziału w konferencji oraz dyskusji dotyczącej problematyki występującej przy wprowadzaniu do obrotu żywności tradycyjnej i regionalnej. Spotkanie rozpocznie się o godzinie 10.00 w sali S2 w Lubelskim Centrum Konferencyjnym przy ul. Artura Grottgera 2 w Lublinie
Potwierdzenie udziału w konferencji w terminie do dnia 8 stycznia br., na adres e-mail: [mail=rafal.serej@lubelskie.pl,]rafal.serej@lubelskie.pl,[/mail] lub tel. (81) 44 16 538.