Ekologiczne Gospodarstwo pod Kasztanem
Gospodarstwo rodziny Janowskich w Ludwinowie to miejsce, gdzie tradycja mleczarstwa łączy się z nowoczesnością.
Hodowla krów mlecznych stanowi fundament dla produkcji szerokiej gamy najwyższej jakości produktów. Właściciele od wielu lat stawiają na ekologię, tworząc wyroby, które doceniają zarówno klienci, jak i specjaliści.
Gospodarstwo otrzymało m.in.: prestiżowy certyfikat Marka Lubelskie będący symbolem jakości, innowacyjności i dbałości
o środowisko oraz Markowy Produkt Powiatu Łęczyńskiego.
Asortyment produktów mlecznych wytwarzanych w gospodarstwie jest niezwykle zróżnicowany.
W ofercie są m.in.:
- świeże mleko
- masło
- śmietanę
- sery podpuszczkowe o różnych smakach
- serki kanapkowe
- jogurty
Sprzedaż wyrobów produkowanych w gospodarstwie odbywa się wysyłkowo za pośrednictwem sklepu internetowego, bezpośrednio u gospodarzy, a także w niektórych sklepach w Lublinie, Chełmie i Świdniku.
W gospodarstwie organizowane są również warsztaty dla dzieci i dorosłych, podczas których uczestnicy mogą samodzielnie wyrobić ser lub masło.
To świetna okazja, by docenić smak oraz wartość lokalnej żywności.
Ekologiczne Gospodarstwo pod Kasztanem
Robert Janowski
Ludwinów 68, 21-070 Cyców
tel. 663 678 795



„Kozi Ser Joanny”
Joanna i Arkadiusz Zającowie wspólnie prowadzą gospodarstwo rolne w Kopinie o powierzchni 15 ha.
Specjalizują się w hodowli kóz i wytwarzaniu produktów od nich pochodzących.
Kozie mleko to prawdziwa skarbnica zdrowia! Jest pełne cennych składników odżywczych. Idealne dla osób z alergiami, nietolerancją laktozy i dla tych, którzy chcą wzmocnić swoją odporność.
W gospodarstwie można kupić świeże mleko oraz szeroki wybór serów podpuszczkowych:
- ser kozi sote/naturalny
- ser kozi wędzony „Kozcypek”
- ser kozi z czosnkiem niedźwiedzim
- ser kozi z czarnuszką
- ser kozi z kozieradką
- ser kozi z suszonymi grzybami
- ser kozi z suszonym pomidorem
- ser kozi z czubrycą
- ser kozi z papryką czerwoną
- ser kozi z wędzona słodka papryką
- ser kozi z pomidorem, chilli i oregano
Kozi Ser Joanny jest w 100% naturalny, bez dodatków substancji konserwujących.
Powstaje w oparciu o tradycyjne metody produkcji, przy zachowaniu najwyższych standardów jakości.
Produkty są wytwarzane z pasją, a gospodarze systematycznie wzbogacają swoją ofertę, aby spełnić oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
„Kozi Ser Joanny”
Joanna Zając
Kopina 18, 21-070 Cyców
tel. 726 055 791



Gospodarstwo Ekologiczne „Kozie Pólko”
Gospodarstwo Ekologiczne „Kozie Pólko” stawia na tradycję i ekologię. Serwuje sery z mleka niepasteryzowanego od kozy sandomierskiej – rasy zachowawczej.
W ofercie znajdziesz:
- mleko prosto od kozy
- sery świeże z aromatycznymi ziołami i przyprawami
- sery wędzone o intensywnym smaku
- delikatną ricottę idealną do słodkich i wytrawnych przekąsek
Sery są wyrobem sezonowym, dostępnym od początku wiosny do końca jesieni.
Gospodarstwo Ekologiczne „Kozie Pólko”
Rolniczy Handel Detaliczny
Agata Karaś
Dratów 8 B,21-075 Ludwin
tel. 665 671 330


